HØR MERE OM
SMART CONSTRUCTION

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan Komatsu Smart Construction kan gavne dine arbejdsgange, så kontakt vores eksperter. Skriv til os på imc@scantruck.dk eller
ring til:

Jan Larsen26 89 35 01
 

 

 

 

FREMTIDENS BYGGEBRANCHE BEGYNDER HER

Nøglen til fremdrift og indtjening for aktører i byggebranchen ligger ikke i at arbejde hårdere men derimod smartere. Ved at indsamle data fra alle led i byggeprocessen er det mulig for virksomheder at fokusere på alle detaljer på hvert enkelt projekt og hurtigt og nemt skabe sig overblik over de værdifulde informationer, hvilket vil løfte virksomhedens indtjening.
 

 

Til det formål har Komatsu udviklet Smart Construction. Smart Construction er en web-platform, der understøtter og forbedrer driften hos den virksomhed, som anvender den.

De fleste i byggebranchen anvender allerede data fra sine entreprenørmaskiner til maskinstyring eller til at holde styr på blandt andet serviceintervaller, men Smart Construction rummer mange flere muligheder. Platformen hjælper virksomheder med at arbejde mere effektivt, og konceptet henvender sig til alle virksomheder - store som små - der ønsker at tjene sine penge ved at arbejde smartere fremfor hårdere.

Smart Construction lader brugeren indsamle terræn- og maskindata med høj præcision, uanset hvor man befinder sig på byggepladsen og giver enestående indsigt og visualisering i realtid af fremskridtene på projektet. Informationer om byggepladsen og performance benchmark- data er også tilgængelige fra kontoret og kan deles med alle, der skal bruge dem.

Ved at have præcise informationer til rådighed døgnet rundt er det muligt at få et fyldestgørende overblik over sine projekter og planlægge optimalt. Det er samtidig med til at reducere virksomhedens udgifter, og det kan i den sidste ende aflæses på virksomhedens bundlinje.

 

Smart Construction er tilgængeligt i Danmark gennem Scantruck A/S, som er en aktiv rådgiver og samarbejdspartner for alle danske brugere af softwareløsningen. Scantruck er et videncenter for Smart Construction med sin egen supportafdeling, som indsamler og analyserer data i samarbejde med kunderne.

Selv om softwareløsningen er udviklet af Komatsu, er den ikke forbeholdt maskiner fra det japanske maskinmærke. Smart Construction kan anvendes på alle maskinmærker, og Scantrucks rådgivere står klar til dialog, dataanalyse og maskinoptimering for alle entreprenører. Scantruck er Danmarks unikke omdrejningspunkt for Smart Construction, og det eneste sted byggebranchens aktører behøver at henvende sig for at få hjælp til at optimere anlægsprojekterne.

 

 


SÅDAN FUNGERER SMART CONSTRUCTION

I bygge- og anlægsbranchen, hvor der er stor konkurrence om alle projekter, ligger vejen til fortsat succes i detaljerne. Den enkelte projektleder eller beslutningstager skal forholde sig til et væld af informationer, og jo bedre informationer og kendskab til de præcise omstændigheder vedkommende har til rådighed, desto bedre overblik har den ansvarlige medarbejder.

Er det fyldestgørende overblik til stede, er der optimal kontrol på hele forløbet i et projekt, og dermed også større sikkerhed for at projektet afleveres til aftalt tid og indenfor budget.

Omvendt vil mangelfulde informationer og dårlig kommunikation give forvirring og øge risikoen for fejlberegninger, og i et marked, hvor det er en udfordring at tjene penge, kan det have
alvorlige konsekvenser.

For at give projektlederen de bedst mulige forudsætninger for at skabe indtjening er vedkommende nødt til at have de rigtige værktøjer, og det er her, Smart Construction i samarbejde med Scantruck gør den afgørende forskel.

 

 

 

Smart Construction fra Komatsu leverer løbende de nødvendige data og informationer til nøglemedarbejderne, så de kan overvåge byggeprocessen tæt. Ikke mindst landmålere og projektledere vil have store fordele af de mange data, som blandt andet kan bruges til at beregne mængder af materialer og planlægge logistikken på hele projektet.

Vigtigheden af, at ethvert projekt følger den rette kurs fra dag ét, er essentiel for projektets indtjening, og Smart Construction er den totalløsning bygget på data, droneflyvning, infrastruktur, terrænmodeller, vidensdeling, apps m.m., som sikrer at projekterne kommer godt fra start og bliver udført korrekt til den planlagte tid. Konkrete fremskridt og udfordringer kan alle dokumenteres, og konsekvenserne af den nye situation kan afklares, så projektlederen kan reagere korrekt.

Scantruck er din sparringspartner på sidelinjen. Vores rådgivere giver grundig kundesupport og hjælper dig og dit team gennem den komplekse digitale transformation af jeres virksomheds processer. Vi leverer ekspertsupport, der giver merværdi.

 

 

Sammen og hver for sig bidrager alle elementerne til Smart Construction og leverer digitale løsninger, der kan integreres i din nuværende arbejdsproces. Formidlingen er cloudbaseret, så alle informationer er tilgængelige for de relevante medarbejdere, uanset hvor de befinder sig.

 


3D DATA ER IKKE BARE DATA

At lave korrekte maskinstyringsdata kræver kendskab til udførselsmetoder og de enkelte maskinstyringssystemer.
 

 

En maskinfører er kun lige så effektiv med maskinstyring, som kvaliteten af de data maskinstyringen er fodret med. Derfor stiller Scantruck sine specialister til rådighed, når der skal skabes fyldestgørende data. Typisk stiller bygherre data til rådighed, men de kan variere i kvalitet.

Scantrucks specialister har den nødvendige erfaring og tekniske indsigt i Smart Construction, og de sikrer alle nødvendige data og triangulerer dem, så de kan aflæses i maskinerne.
- Hos Scantruck sikrer vi, at data virker. Er data utilstrækkelig, kan vi selv hjælpe kunderne med indsamlingen, herunder opmålinger med droner, hvis informationer indgår i det samlede datasæt, siger Benjamin Stub, datakonsulent for Smart Construction hos Scantruck A/S.

 

"Gode data skaber en komplet tegning af et projekt. En tegning, som er så rig på data, at man kan forestille sig hele projektets forløb 
uden ”huller” i informationerne.
"

                                                                                             Benjamin Stub - Datakonsulent Komatsu Smart Construction / Topcon

 

Han har mange års erfaring som landmåler og hos Scantruck håndterer han netop data til maskinstyring og rådgiver og yder support til maskinkunderne.
- Gode data skaber en komplet tegning af et projekt. En tegning, som er så rig på data, at man kan forestille sig hele projektets forløb uden ”huller” i informationerne. Som specialister har vi stor erfaring med at arbejde med data. Der er ikke den entreprenøropgave, vi ikke har været involveret i, så vi kan hurtigt se, hvis noget ikke ser rigtigt ud, siger Benjamin Stub.

Hvis data ikke er fyldestgørende, risikerer man som entreprenør, at det udførte arbejde er forkert, og det koster mange penge. - Vi gransker kundernes data for at optimere dem, og på den måde hjælper vi kunderne med at tjene de ekstra penge på projekterne. Gode data gør det nemmere for maskinføreren at udføre projektet rigtigt første gang - uden at bruge for mange materialer, for meget tid og unødvendigt brændstof. Gode data giver besparelser i hele projektets forløb, og vi optimerer alle informationer for kunderne uanset hvilken type maskinstyring, de arbejder med, siger Benjamin Stub.

 

 

 

 

 


SUPPORT - KOM GODT IGANG

Vi har vores helt eget Smart Construction supportteam, som kan hjælpe dig godt i gang og vil være behjælpelige både før, under og efter etableringen af dine anlægsprojekter. Smart Construction er tilgængeligt i Danmark gennem Scantruck A/S, og vi er en aktiv rådgiver og samarbejdspartner for alle danske brugere af softwareløsningen. Vi er et videncenter for Smart Construction med vores egen supportafdeling, som indsamler og analyserer data i samarbejde med kunderne.

Selv om softwareløsningen er udviklet af Komatsu, er den ikke forbeholdt maskiner fra det japanske maskinmærke. Smart Construction kan anvendes på alle maskinmærker, og vores rådgivere står klar til dialog, dataanalyse og maskinoptimering for alle entreprenører. Scantruck er Danmarks unikke omdrejningspunkt for Smart Construction, og det eneste sted du behøver at henvende dig for at få hjælp til at optimere dine anlægsprojekter.

 


KONTAKT VORES EKSPERTER - VI SIDDER KLAR

Kontakt vores eksperter allerede nu og få vejledning du kan forstå.

Skriv til os på imc@scantruck.dk eller ring til Jan Larsen på 26 89 35 01. 

Teknisk support - ring 26 89 35 53

 

Work smarter - not harder!