Bæredygtige løsninger

Gå en grønnere fremtid i møde


Grøn omstilling er vigtig, da vi alle gerne vil efterlade en bedre verden til de kommende generationer. Det sker på ingen måde af sig selv, men blandt andet gennem ambitiøse målsætninger, ny teknologisk viden, bedre udnyttelse af ressourcerne, nye forretningsmodeller og et generelt skifte fra fossil energi (kul, gas og olie) og til mere vedvarende energikilder (sol, vind og vand).


Samtidig rummer den grønne omstilling et stort forretningspotentiale for vores kunder. Internt i virksomhederne handler det om at køre mere energirigtigt, spare brændstof, minimere vedligeholdelse og øge arbejdsglæden hos medarbejderne. Eksternt handler det om at finde nye grønne kundesegmenter, stå stærkere i konkurrencen og profilere sig som et attraktivt brand over for omverdenen.

For os er den grønne omstilling blevet en håndgribelig del af hverdagen. Som Danmarks største udbyder af entreprenørmaskiner, teleskoplæssere og kraner, lancerer vi et stigende antal grønne maskiner på det danske marked, uanset om det så gælder Manitous 100% emissionsfrie bomlift, Weycors minilæsser på el, Komatsu hybridgravemaskiner, eldrevne Manitou BI-Energy teleskoplæssere, eldrevne lifte fra Platform Basket og endnu flere er på vej. 
Vores stab af opdaterede specialister, teknikere og servicemontører rådgiver alle typer virksomheder om bæredygtige løsninger. Vi gør en dyd ud af at afdække behovene og finde frem til præcist den samlede løsning, der mest effektivt, miljøvenligt og omkostningsbevidst løser opgaven.
 

Mål for bæredygtig udvikling

– Vi bakker op om Global Compacts 10 principper og FN’s verdensmål, da de giver mening på flere niveauer. Vi bestræber os på at integrere principperne i vores forretning og værdikæde, og ønsker at sikre en bæredygtig udvikling, hvor vi lægger særligt vægt på at levere ydelser af høj kvalitet med begrænset ressourceforbrug. Vi bruger bl.a. verdensmålene som indikatorer for vores strategiske CSR-mål i relation til kunder og leverandører, miljø og arbejdsmiljø samt socialt ansvar. På den måde arbejder vi med udvalgte verdensmål og bringer dem i spil fra opgave til opgave, udtaler teknisk chef Eskild Jensen fra Scantruck.

Mere specifikt har vi øjnene rettet mod verdensmålene: Nr. 3 – sundhed og trivsel, nr. 7 – bæredygtig energi, nr. 9 – industri, innovation og infrastruktur, nr. 12 – ansvarligt forbrug og produktion og nr. 17 – partnerskab for handling. Disse mål er særligt relevante for os, da de i høj grad kan relateres til den grønne omstilling med innovative og teknologiske tiltag. 
 

 


Hvad gør vi selv?

Vi tænker grønt i stort og småt. Snart lanceres en kundeportal, så der kan beregnes CO2-besparelser, laves kalkuler på maskinflåden og skabes data til miljøregnskabet. Vi har installeret varmepumpe, fået LED-belysning, etableret ladestandere til el- og hybridbiler og formuleret klare politikker. Desuden er vi nu godkendt af de lokale miljøtilsyn- myndigheder i Skive og Ringsted og bidrager også på den måde til verdensmålene.

Digitaliseringen spiller selvsagt også en stor rolle, når det gælder den grønne omstilling. For Scantruck er teknologisk udvikling og digitalisering nemlig to sider af samme sag:

– Vi anser digitaliseringen som en innovativ løftestang. Vi udnytter de digitale muligheder på den række områder, eksempelvis inden for avanceret flådestyring, Smart Construction eller sikkerhedsfeatures på maskinerne. Med digitale værktøjer kan vores kunder opsamle en stor mængde data, der taler ind i deres egen grønne dagsorden, fortæller teknisk chef Eskild Jensen fra Scantruck.
 

Et strategisk samarbejde

Vi har netop indgået et samarbejde med Teknologisk Institut i København, der har til formål at fastsætte en langvarig strategi og plan for, hvordan vi bedst kommer ud over rampen med verdensmålene i samspil med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Ønsket fra vores side er naturligvis at gøre endnu mere og tage den grønne omstilling endnu et trin op ad udviklingsstigen.
 

Fra gas og diesel til el

Et stigende antal kunder stiller krav til bæredygtighed i vores løsninger – og vælger ofte energirigtigt entreprenørmateriel og teleskoplæssere, der kan bidrage til deres egne miljømæssige målsætninger.

Heldigvis er der også fokus på bæredygtighed hos vores verdenskendte maskinmærker, der alle bevæger sig mod en grønnere fremtid. Langt de fleste produktnyheder indeholder nye bæredygtige egenskaber og nye intelligente måleværktøjer kan dokumentere den miljømæssige gevinst.

Flere og flere kunder vælger i dag eldrevne maskiner ved nysalg og tendensen er klar: De udtjente gas- og dieselmaskiner bliver som oftest udskiftet med eldrevne maskiner af alle slags. Det sker i takt med den hastige teknologiudvikling, hvor maskinernes performance øges gradvist på alle løftekapaciteter og hvor kravene til grønne løsninger er eksplicitte fra Scantruck-kunderne.

Argumenterne for at vælge eldrevne maskiner handler om både energioptimeringer, miljøforbedringer og grøn transport, men også om mere støjsvag kørsel og et mere behageligt arbejdsmiljø for maskinføreren. Vores kendte maskinmærker Manitou, Komatsu, Weycor, SENNEBOGEN, Platform Basket, PB Platforms og Geismar leverer alle stærke argumenter med ”grønne” maskiner til stort set alle formål.

Vi er i fuld sving med den grønne omstilling på de indre linjer, gennem et tæt samarbejde med de verdenskendte maskinmærker og med nye relationer til teknologiske partnere og eksperter. Vi hjælper kunderne med miljøvenlige og energirigtige løsninger – uanset om det gælder entreprenør- og byggebranchen, industrien, landbruget eller andre, der vil nedbringe CO2-udledningen.


Læs mere om bæredygtige løsninger fra Scantruck her og hent inspiration til dine fremtidige projektopgaver.