13-04-2015

Men Manitou-teleskoplæsserne bliver større og større hos John A. Laursen A/S

The same procedure every time, James!

John Arne Laursen, indehaver af tømrer-, murer- og kloakmesterfirmaet John A. Laursen sammen med makker Jesper Spangsberg, kan måske afløse den hårdt prøvede herskabstjener i nytårsaften-filmen ”90 års fødselsdagen”. I hvert fald er han ikke til voldsomme forandringer, når det handler indkøb af maskiner.

- Vi véd, hvad vi har – vi véd ikke, hvad vi får, konstaterer John Arne Laursen.

- Jeg købte min første Manitou-teleskoplæsser hos Scantruck i 2001, og sælgeren hed Freddy Lange Nielsen. Nu har vi lige købt Manitou både nummer fem og seks. Hver gang er det Freddy, vi handler med. Der er ikke rigtig grund til at ændre hverken på maskinmærket, leverandøren eller sælgeren, vurderer Skanderborg-entreprenøren.

Til gengæld er Manitou’erne vokset løbende i størrelse i takt med, at de er leveret fra Scantruck-hovedkvarteret i Skive. Senest har John Arne Laursen og Jesper Spangsberg indlemmet en 25 meter MRT 2540 + Privilege rotationsmaskine i den daglige drift.

 

Nødt til at række højt

- Vi har godt gang i ikke mindst kommunale opgaver i øjeblikket. Skovby Skole og idrætshal ved Galten gennemgår en større renovering af tag og facader, og vi var simpelthen nødt til at bytte vores 21 meter Manitou teleskoplæsser med MRT 2540’eren for at få nogle ekstra meter. Også for at klare vores del af arbejdet med projektet Søbyen i Skanderborg med 28 lejligheder i fem etager og otte toplans sø-villaer.

- Vi har netop afsluttet en større tag- og facaderenovering på Morten Børup Hallen, og ligeledes på Ejer Bavnehøj Hallen på vores hjemmebane i Tebstrup ved Skanderborg, forklarer John Arne Laursen.

På listen over kommende projekter, hvor folkene fra John A. Laursen A/S skal i kurven og op i højden, står endnu en tag- og facaderenovering af en større hal i Skanderborg, samt vinduesmontering i fem etagers højde.

 

På job som byggekran

- Manitou MRT 2540 + Privilige begrænser sig ikke kun til at række højt og rotere. Vi har haft den ude og krane stål til et nyt sorteringsanlæg hos Dansand. Der brugte vi den som byggekran, vi var særdeles konkurrencedygtige. Vore folk er håndværkeruddannede og kan derfor både krane samt være behjælpelige med montering. I dette tilfælde med sammenboltning af stålkonstruktioner. Det giver optimal udnyttelse af både mandskab og maskine. Jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang, læssemaskinen får rollen som lille mobilkran, siger Jesper Spangsberg.

Han har været medejer af firmaet John A. Laursen A/S de seneste fire år. John Arne Laursen startede virksomheden i 1996, og i 1998 hyrede han den nyudlærte tømrersvend Jesper Spangsberg. 13 år senere flyttede Jesper Spangsberg så fra personalelisten over som medindehaver af virksomheden.

- Jeg startede i sin tid med at montere sommerhuse for Orkidé Huse i Hovedgård. Siden lavede vi en del landbrugshaller og ridehaller, og det var i den forbindelse, jeg fik behov for den første teleskoplæsser. I første omgang lejede jeg et par maskiner af andre mærker, men fik så en god snak med Freddy Lange Nielsen hos Scantruck. Siden har der sådan set ikke været så meget at være i tvivl om, fortæller John Arne Laursen.

 

Løfter 4000 kg

I øjeblikket beskæftiger han og Jesper Spangsberg lige i omegnen af 30 medarbejdere.

- Det er et godt niveau for vores firma. Geografisk bevæger vi os fra Aarhus Nord til Vejle, men kommer også ind imellem mod vest til Silkeborg. Kernen er dog Skanderborg. Vi deltager i en del indbudte licitationer, og vi har efterhånden en rigtig god, fast kundekreds, siger Jesper Spangsberg.

Den nye Manitou MRT 2540 + Privilege rotations-teleskoplæsser rækker 25 meter op og kan have op til 4000 kg på gaflerne, i mandskabskurven – eller på krogen, når den får rollen som byggekran. Motoren har Manitou hentet hos Mercedes Benz, og der er 150 hk i maskinrummet. Trods store tal på præstationsskemaet, er læsseren ganske gesvindt at komme rundt med. Bredden er blot 2,43 meter.

Der er ikke basis for den store uenighed om teleskoplæssere blandt dette trekløver. Fra venstre distriktschef Freddy Lange Nielsen fra den danske Manitou-forhandler Scantruck A/S, Jesper Spangsberg og John Arne Laursen.

Ny Manitou MRT 2540 + Privilege rotations-teleskoplæsser på job som byggekran.

Folk fra John A. Laursen A/S i Skanderborg har fuld gang i efterisolering samt facade- og tagrenovering af skole og idrætshal i Skovby ved Galten. Det letter opgaven voldsomt, når mandskabskurven kan svinges 360 grader rundt og i øvrigt sendes op i 25 meters højde.

Når man ser det hele sådan lidt fra oven. Den nye Manitou i stalden hos John A. Laursen A/S rækker op til 25 meter.

 

 

Skovby-Hallen bliver efterisoleret, og såvel facader som tag renoveres. Det klarer Skanderborg-firmaet John A. Laursen A/S, som har rullet den nye Manitou til Skovby til opgaven.


  Tilbage