08-09-2015

To generationer spiller ud hos Scantruck i Ringsted

Der er ingen tvivl om, at stammen i familien Lehnshøjs hverdag hedder Manitou. Og dermed er det nu en kendsgerning, at æblet ikke falder langt fra Manitou’en. Distriktschef Finn Lehnshøj har de seneste 16 år fyldt både arbejdsliv og til dels også fritid med de franske teleskoplæssere, som importeres til Danmark af Scantruck. Sønnen Michael var blot ni år, da farmand blev Manitou-mand. Det er ikke gået sporløst hen over knægten.

Derfor troner far og søn nu side om side, når man tjekker ind på Scantrucks store galleri af salgsfolk. Distriktschef Finn Lehnshøj og sælger Michael Lehnshøj.

- Både jeg og min lillebror, som går på handelsskole, har aldrig hørt om andet, end at teleskoplæssere skal være røde og komme fra Scantruck. Jeg kunne vist nok produktkataloget, før jeg lærte syv-tabellen i skolen, fortæller Michael Lehnshøj med et grin.

 

Det lå i luften

- Nogle vil nok mene, at det tangerer børnemishandling. Men drengene har aldrig protesteret. De har været med på dyrskuer og andre steder med maskiner fra de var små. Og det har vel li’som ligget i luften, at Michael skulle være noget med røde teleskoplæssere, fortæller den sjællandske Mr. Manitou, Finn Lehnshøj.

- Salg af maskiner har altid fyldt meget i vores hjem. Telefonen har ringet tidligt og sent og i weekender, og far har altid været klar til at tage den og følge kunderne godt til dørs. Det forsøger jeg nu at leve op til, og det er egentlig ikke svært. Måske ligger det på en eller anden måde i generne, funderer 25-årige Michael Lehnshøj.

 


  Tilbage