Hvad sker der hos Scantruck?

Følg med i vores mange spændende nyheder her på websitet eller tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi bringer løbende en række nyheder om Manitou, Komatsu, Weycor, SENNEBOGEN, McCloskey, PB Platforms, GMG, Platform Basket og vores øvrige leverandører og samarbejdspartnere. Få også relevante cases fra vores verden og læs mere om, hvordan vi løser opgaver inden for entreprenør- og byggebranchen, industrien og landbruget. Læs også vores pressemeddelelser, stillingsopslag og navnenyt – og bliv klogere på alt det, der foregår hos Scantruck.
 
Vælg gerne de nyheder, der præcist passer til dig. Klik videre med navigationen ovenfor og hent inspiration om det, der interesserer dig allermest. God fornøjelse.
 
08-11-2022 På Agromek med helt ny fem tons teleskoplæsser

Scantruck får ny stærkt efterspurgt Manitou til Herning direkte fra premiere på EuroTier i Hannover

Det er ikke nødvendigt at spekulere i, om maskinen er varm, når Scantruck præsenterer den nye Manitou MLT850-145 V+ teleskoplæsser på landbrugsudstillingen Agromek i Herning. Når maskinen kommer til messen i Herning fra tirsdag den 29. november til fredag den 2. december, vil den komme direkte fra den allerførste præsentation på EuroTier 2022 i Hannover i Tyskland. EuroTier er stedet, som maskinproducenterne ofte bruger til at lancere de store nyheder for professionelle husdyrbrugere.

”Det er nyt for os at kunne tilbyde landmændene og industrien en fem tons maskine. Vi har hidtil haft maskiner på 4,1 og 6 tons, men vi har manglet den midt imellem. Ikke mindst landbruget har efterspurgt en teleskoplæsser i denne størrelse, og nu kommer den så med trinløs transmission og otte meter løftehøjde”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Agromek er Nordeuropas største fagmesse for landbruget, og Scantruck ser specielt hen til dette års udgave af udstillingen, som normalt afvikles i det store messekompleks i Herning hvert andet år. Dels satte corona-situationen sig på tværs, da der blev kaldt til 2020-udgaven af messen. Og dels har maskinfirmaet flere interessante Manitou-nyheder og tillige en ny Komatsu-minigraver med.

 

To fra ny serie

Foruden MLT850’eren viser Scantruck også to af de seks nye knækstyrede minilæssere, som Manitou sendte ud fra fabrikken i Tyskland i sommer. Maskinerne i den nye MLA-serie ligger i spændet fra 1,5 til 2,7 tons, og det giver mulighed for at transportere alle modellerne på en almindelig 3500 kg-trailer med almindeligt kørekort.

Den omstændighed, at Manitou har valgt at producere MLA-serien i Tyskland, har smittet af på maskinernes design, som er rundere og generelt flottere, end det var kendt fra de amerikansk producerede. Produktionen i Europa betyder også, at der er tænkt mere europæisk, og det giver blandt andet flere udstyrsmuligheder og i det hele taget et set-up, der bedre rammer europæiske brugere.

Læsserserien begynder ved Manitou MLA2 og går så op til MLA5, og Scantruck møder på Agromek med en maskine fra begge ender. Nemlig 25 hk-læsseren MLA2 på 1556 kg og den 2678 kg tunge MLA5 med 48 hk i motorrummet. Hele serien af minilæssere har i øvrigt Perkins-motorer.

 

Ny Komatsu-minigraver

Det er kun godt og vel en måned siden, Scantruck kunne fortælle om en lille ny i Komatsus særdeles omfangsrige program af minigravemaskiner. Det spænder over maskiner fra 1080 til 8750 kg, og senest har PC20R-5 så kilet sig ind med sine 2040 kg. Dermed udfordrer den i virkeligheden sin lillebror, PC16. Den nye PC20R-5 har nemlig flere muskler i en størrelsesorden, der godt kan blive afgørende for valget mellem de to.

Ud over siden løfter den nye 100 kg mere, og på langs bliver det til hele 200 kg ekstra. Også Komatsu har valgt at give den nye maskine europæisk pas. Den er skabt af europæiske konstruktører og dermed efter en tankegang, der matcher europæiske ønsker.

Foruden de varme nyheder, præsenterer Scantruck også en række andre Manitou-teleskoplæssere og også kendte maskiner fra Komatsus afdeling for gravemaskiner og læssemaskiner. Tillige bliver der mulighed på Agromek for at tage et kik på et par af Weycors minilæssere. Blandt dem også den nye generation af 3,5 tons-maskinen AR380, som har fået ny Stage V-motor og tillige partikelfilter. Det krævede lidt ekstra plads i motorrummet. Dermed blev AR380 en halv snes centimeter længere og fik som bonus forøget løftekraft.

 

Overhovedet i den nye Manitou MLA-serie af knækstyrede minilæssere, MLA5. Den er klar til præsentation på Agromek.
Overhovedet i den nye Manitou MLA-serie af knækstyrede minilæssere, MLA5. Den er klar til præsentation på Agromek.
Lillebror blandt seks nye minilæssere, MLA2, ruller nemt op på en trailer. Den kommer også med på Agromek i Herning.
Lillebror blandt seks nye minilæssere, MLA2, ruller nemt op på en trailer. Den kommer også med på Agromek i Herning.
Komatsus nye minigraver i to-tons klassen, PC20R-5, er klar til at lade sig se på Agromek 2022.
Komatsus nye minigraver i to-tons klassen, PC20R-5, er klar til at lade sig se på Agromek 2022.
Tilbage