30-11-2015 teasertekst

Nordjysk tømrer- og snedkerfirma har opskriften på at gøre en dreven maskinsælger mundlam

- Daw, Freddy. Det er Peter Berg-Mortensen. Jeg vil godt købe de to Manitou-teleskoplæssere. Men det skal altså være sort.

Normalt er distriktschef Freddy Lange Nielsen hos Scantruck ikke mundlam. Men der opstod en laaaang pause, da Peter Berg-Mortensen, indehaver af Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen A/S i Aalborg, havde meldt sit ærinde i telefonen.

- Det er første gang, jeg har handlet sort. Men når kunden ønsker det, leverer vi naturligvis sort. Så Peter Berg-Mortensen har fået to kulsorte og meget flotte Manitou MT 1840 teleskoplæssere. Mig bekendt er der ikke andre tilsvarende sorte entreprenørmaskiner i Danmark, fortæller Freddy Lange Nielsen.

- Vi sætter en ære i at have ryddelighed og orden i tingene. Vi er et ordentligt firma. Men derfor kan vi da godt handle sort hos Scantruck. Det er vi jo nødt til, når de nye teleskoplæssere skal være i samme farve som vore firmabiler. Og jer er enig med Freddy Lange Nielsen. Maskinerne er rigtig flotte i sort. Det har kostet lidt ekstra at skifte farve, men det er det værd, mener Peter Berg-Mortensen.

De to nye Manitou er hentet i den absolut øverste ende af Manitou-sortimentet for construction-teleskoplæssere. Begge er modellen MT 1840, som er den største, Manitou producerer, med mindre der skal være tale om rotations-teleskoplæssere.

 

Mange hovedentrepriser

- Hos Frede D. Nielsen A/S laver vi alle former for tømrer- og snedkerarbejde. Vi har såmænd også en lille murerafdeling og en malerafdeling i firmaet. Derfor arbejder vi meget med hovedentrepriser, hvor vi så bruger underentreprenører til de funktioner, vi ikke selv har i huset, fortæller Peter Berg-Mortensen.

Desuden har Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen også en serviceafdeling, som tager sig af mindre projekter som udskiftning af vinduer, nye tage på parcelhuse samt en del arbejder for offentlige institutioner, boligselskaber og private.

- Teleskoplæssere med lang rækkevidde er uundværlige på større byggepladser. V kunne naturligvis leje os frem, men vi mener, at det passer med to Manitou MT 1840 i firmaet, og så vil vi hellere eje. Hvis der ind imellem er behov for ekstra maskineri, må vi så leje til situationen, siger Peter Berg-Mortensen.

 

Start i Vodskov

Oprindelig startede han som selvstændig tømrer i Vodskov. Firmaet blev døbt Bergs Tømrerforretning, men allerede inden det første år var gået, havde han fusioneret med en anden tømrermester i Vodskov. I 2004 ændrede Peter Berg-Mortensen firmanavnet til Hammer Byg, og han havde en medarbejderstyrke på 15-20 mand.

Fra starten af 2013 blev Hammer Byg en del af det nuværende Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen A/S med adresse på Nålemagervej i Aalborg. Da tømrermester Frede D. Nielsen i fjor gik på pension, blev Peter Berg-Mortensen eneindehaver af firmaet, som har omkring 70 medarbejdere.

- De betaler alle sammen skat af deres løn, og vi betaler moms, skatter og afgifter, som vi skal. Ikke engang samvittigheden er sort. Det eneste hos Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen A/S, der er sort, er firmabilerne og teleskoplæsserne. De er til gengæld også kulsorte, siger Peter Berg-Mortensen.

De to Manitou MT 1840 har en løftehøjde på 18 meter og en løftekapacitet på 4000 kg.


Håndslag på en handel. Peter Berg-Mortensen (til højre) og Freddy Lange Nielsen er enige om at handle sorte teleskoplæssere. To styk kulsorte Manitou MT 1840.

Peter Berg-Mortensen er indehaver af Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen A/S i Aalborg og godt på plads i førersædet på en af firmaets to nye Manitou MT 1840.

 


billedtekst   Tilbage