04-06-2015

Automekaniker fra Hadsten fik smag for frisk luft og konverterede til nedbrydning og knusning i Randers – i år har han 25 års jubilæum

Endnu er det manden bag initialerne i firmanavnet, Keld Ringgaard Christensen, der er ved roret i entreprenørvirksomheden KRC Randers. Men næste generation i skikkelse af sønnen Micki er i den grad kørt i stilling, at han allerede betragter firmaets nyeste, store investering som hans. En 31 tons tung mobilknuser, som Micki Ringgaard Christensen har sat sig solidt på.

- Vi har ganske vist fået en medarbejder med masser af knuser-erfaring tilbage i firmaet. Men det er Micki, der kører med McCloskey’en. Så vi andre holder fingrene væk, fortæller Keld Ringgaard Christensen.

Netop i år er det 25 år siden, han etablerede sig som selvstændig. Det var ikke på den nuværende adresse på Bøsbrovej i det sydlige Randers, og det var ikke med entreprenørarbejde.

- Jeg er udlært automekaniker og drev et autoværksted i Hadsten i seks-otte år. Lidt han ad vejen begyndte jeg at udleje mindre entreprenørmaskiner. Og så var kursen egentlig sat. En del af kunderne ville gerne have en maskinfører med i lejeaftalen. Så var det også praktisk med en kloakmestereksamen. Og pludselig var jeg blevet så afhængig af det udendørs entreprenørliv og den friske luft, at jeg ikke havde lyst til at arbejde inde på autoværkstedet mere, siger Randers-entreprenøren.

 

Mest nedbrydning

I mellemtiden var forholdene i Hadsten også begyndt at stramme over skuldrene på den foretagsomme eks-mekaniker, at han havde flyttet firmaet med hele maskinparken til en ny adresse i Randers-forstaden Vorup.

I dag bevæger KRC Randers sig inden for hele spektret af klassiske entreprenøropgaver.

- Vi laver jordarbejde, vi støber fundamenter, og vi laver kloakarbejde. Men de senere år har 60 procent af arbejdet været med nedbrydning, knusning og sortering. Jeg har knust mursten og tegl de seneste syv-otte år, og nu er der så rigtig gang i det. Derfor skulle der nyt grej til. Det blev så en McCloskey J40 - 31 tons kæbeknuser, som passer helt ideelt til vores set-up. Vi har en blokvogn og kan nemt flytte den rundt til lidt større opgaver, og den passer også fint som stationær maskine hjemme på knusepladsen, forklarer Keld Ringgaard Christensen.

 

Kemi og tillid

 - McCloskey J40 er cirka samme størrelse som vores gamle knuser, og det passer fint. Vi har ikke behov for hverken større eller mindre. Prismæssigt viste den sig at være konkurrencedygtig. Men mest af alt handler det om god kemi, tillid og en god følelse, når jeg køber nye maskiner. Jeg var en tur til ScanMek hos Scantruck i Skive, som er dansk importør af McCloskey. Og jeg kom i en rigtig fin dialog med Morten Gren Pedersen, der er produktchef for McCloskey, siger KRC-chefen.

Når far og søn flytter den nye knuser rundt til eksterne opgaver, sker det på egen blokvogn. McCloskey’en har en transportlængde på 12,7 meter og en transporthøjde på 3,2 meter. Når Micki Ringgaard Christensen trykker på startknappen, er det en 225 hk Caterpillar-motor, der sørger for, at der sker noget. Og så er det i øvrigt blot at fodre indtaget på 1016 mm x 610 mm med tegl og brokker. Fødetragten snupper 5,4 kubikmeter ad gangen.

- Maskinens kapacitet er absolut fin. Den kører nemt mellem 60 og 80 tons igennem i timen, naturligvis afhængig af materialets beskaffenhed. Når vi knuser ren tegl, når vi over 100 tons i timen, vurderer Keld Ringgaard Christensen.

 

Far og søn, Keld og Micki Ringgaard Christensen, konstaterer at færdigmaterialet fra den nye McCloskey J40 kæbeknuser er i orden. Og produktchef Morten Gren Pedersen (til venstre) glæder sig over et perfekt match mellem kunde og maskine.

 

Micki Ringgaard Christensen er 22 år og har masser af entreprenør-erfaring. Han debuterede på gravemaskine som seksårig. Inden han vendte hjem til KRC Randers, var han lige ude og få sig en vvs-uddannelse. Her får han gode fif om den nye McCloskey af Scantrucks produktchef Morten Gren Pedersen.


  Tilbage