27-03-2015

NCC Roads Råstoffer har købt stadig større Komatsu-gravemaskiner til losning

Det er svært at spå – især om fremtiden.

Men måske ikke så svært for Søren Evald Jensen, der er områdechef for NCC Roads Råstoffer Øst. Han kan godt forudsige, at når der næste gang skal skiftes gravemaskine til losning af råstoffer fra skibe på Stamholmen i Avedøre – så bliver den større end den netop indkøbte Komatsu PC700LC-8. Og at der skal snakkes seriøst med Komatsu-importør Scantruck.

- Vi har haft vel fire-fem Komatsu’er forud for den nye. De er løbende vokset i størrelse. Naturligvis undersøger vi markedet grundigt hver gang, vi investerer i en ny gravemaskine. Vi køber ikke bare en nyere model af samme mærke pr. automatik. Men jeg går da ud fra, at Komatsu fortsætter med at udvikle produkterne og være konkurrencedygtige, siger Søren Evald Jensen.

Hos den danske Komatsu-importør, Scantruck A/S, kender Key Account Manager Poul Erik Nielsen alt til maskin-vanerne hos NCC Roads Råstoffer Øst.

- Den nye PC700LC-8 har afløst en PC600, som afløste en PC450, som afløste en PC400 i Avedøre. En rigtig udmærket vane, som vi naturligvis gerne ser, at NCC Roads Råstoffer fortsætter med. Den nye maskine er tillige den første PC700LC-8’er i Danmark, siger Poul Erik Nielsen.

 

Skibe koster mange penge

For Søren Evald Jensen og NCC Roads Råstoffer gælder det om at få flyttet sten og grus i store mængder så hurtigt og effektivt som muligt.

- Den nye Komatsu losser mellem 350 og 400 tons i timen. Det betyder meget, at processen foregår hurtigt og smertefrit. Store gravemaskiner koster naturligvis mange penge. Men det koster endnu flere penge at have skibe liggende ved kajen. Derfor skal vi minimere losse-tiden mest muligt, siger områdechefen.

Den 68 tons tunge Komatsu-gravemaskine er solidt forsynet med kræfter under motorskjoldet. Den sekscylindrede Komatsu-motor har 433 hk at spille med, når grabben skal dykke ned i skibets dyb og hente grus og sten op, for derefter at aflevere råstofferne på land. Indvindingen af materialerne sker i øvrigt til søs.

Den nye Komatsu PC700LC-8 i sving på Stamholmen i Avedøre. Der losses mellem 350 og 400 tons materialer i timen.

 

Det gode skib NORDIA-N bringer friske forsyninger af råstoffer ind til Avedøre. NCC Råstoffer Østs hidtil største Komatsu gravemaskine losser råstofferne. 


  Tilbage