27-10-2015

Giver mindre slid, færre timer på måleren og mindre brændstofforbrug

Verdens førende producent af teleskoplæssere, franske Manitou, lancerer nu det første hydrauliske Stop & Go-system til maskinerne. Når systemet har registreret 30 sekunders inaktivitet, standser motoren automatisk. Systemet genstarter motoren lige så automatisk, når der igen trykkes på speederen, eller der registreres anden bevægelse af joystick i kabine eller fra fjernbetjening.

- Mange kender Stop & Go fra personbiler. Nu fører Manitou systemet ind i de store construction-teleskoplæssere MT1440 og MT1840. Dermed er der udsigt til både færre timer på måleren, mindre brændstofforbrug og voldsomt mindre slid på startkransen. Manitou lancerer Stop & Go som en option. Hos Scantruck har vi valgt at gøre det til standard på nye maskiner, fortæller produktchef Claus Bjerregaard hos Scantruck A/S.

Manitou har udviklet systemet i samarbejde med Poclain Hydraulics. Det arbejder med en hydraulisk akkumulator, der sender tryk til en hydraulisk startmotor, som sikrer, at maskinen starter øjeblikkelig. Den hydrauliske akkumulator giver tilmed mulighed for at genstarte dobbelt så hurtigt som med en klassisk elektrisk startmotor.

 

Længere levetid

- En teleskoplæsser kører jo ikke mange timer, men starter og stopper mange gange. Især fordi der næsten altid er fjernbetjening på disse to modeller. Det giver mange start og stop fra kurven via fjernbetjeningen. Derfor er det helt genialt med Stop & Go-systemet, som både øger driftssikkerheden og giver maskinen længere levetid. Sammen med færre timer på tælleren reduceres vedligeholdelsesomkostningerne naturligvis også, og teleskoplæsseren får en bedre gensalgsværdi, siger Claus Bjerregaard hos Scantruck.

- Helt umiddelbart vil maskinføreren naturligvis mærke forskellen på den praktiske anvendelse og på det mindre brændstofforbrug. Med det følger også et grønt fodaftryk, da maskinen producerer mindre CO2, når motoren automatisk stopper og starter efter behov, forklarer produktchefen.

 

 

Manitou er klar med Stop & Go på de store construction-teleskoplæssere MT1440 og MT1840. I Danmark gør Scantruck det nye system til standard på de to maskintyper.


  Tilbage