23-01-2015

Ny maskinfører med hang til Komatsu sparer Sejer Pedersen for 15.000 liter diesel

Normalt brændstofforbrug med andre dozere: 50 liter i timen. Brændstofforbrug med den nye Komatsu D65PX-17 dozer: 22-26 liter i timen.

Halveret brændstofforbrug og en besparelse på 15.000 liter diesel om året er snak, det er til at forstå for en entreprenør med mange maskiner i flåden. Det var debut med Komatsu, da entreprenør Sejer Pedersen i Vildbjerg ved Herning valgte at følge sin nye maskinfører, Allan E. Larsens ønske om at skifte fra ”det sædvanlige”. Nye projekter krævede blandt andet en ny dozer, og Allan E. Larsen kom til Entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S med en solid ballast fra Komatsu-førerhuse.

- Det er jo maskinføreren der bestemmer. Jeg skal bare betale. Så vi måtte jo have en Komatsu. Efterfølgende må jeg så erkende, at jeg er blevet særdeles positivt overrasket. Ikke mindst over den ganske markante besparelse på brændstoffet. Vi skal være hurtigst, bedst og billigst til at flytte mest mulig jord. Det har Komatsu-dozeren vist sig at være rigtig god til, siger Sejer Pedersen.

 

Flere bassiner

Netop i øjeblikket arbejder både Allan E. Larsen og Komatsu D65PX-17 med at flytte rigtig meget jord i forbindelse med en stor udvidelse af Herning Svømmehal. Den eksisterende svømmehal skal udvides med et nyt 50 meter-bassin samt to bassiner til undervisning. Herning-firmaet C. C. Contractor har hovedentreprisen på projektet til 65 millioner kroner, og Sejer Pedersen A/S klarer alt jordarbejde, kloak og belægning.

- Vi begyndte arbejdet med udvidelsen af svømmehallen i starten af december og fortsætter hen over sommeren, så der kan holdes officiel åbning til efteråret, fortæller Sejer Pedersen.

 

Dozer dobbelt mængde

Da Vildbjerg-entreprenøren modtog den nye dozer fra den danske Komatsu-importør, Scantruck A/S i Skive, var det i en udvidet version i forhold til standardmodellen fra fabrikken.

- Dozere til andre lande er ikke bygget med sideudvidelser på dozerbladet, som det er tilfældet på Komatsu’en. Samtidig er dozerbladet forhøjet med 20 centimeter. Det betyder, at vi flytter dobbelt så meget jord, som det ellers ville være muligt. Det kræver en opdatering af styreboksen til gearskiftet. Og det fungerer godt, så dozeren kører utrolig godt, siger maskinfører Allan E. Larsen.

- I min verden findes der kun to rigtige dozere. Nemlig Caterpillar og Komatsu. Nu prøver vi så Komatsu, og det er en rigtig positiv oplevelse. Foruden at maskinføreren vender tommelen opad for maskinen, er jeg imponeret over det høje serviceniveau, vi har mødt hos Scantruck. Både igangsætning og opfølgning har været i top, og det gør det naturligvis meget nemmere at debutere med Komatsu efter 13 år som rent entreprenørfirma, siger Sejer Pedersen.

Komatsu D65PX-17 er udstyret med en Komatsu SAA6D114E-5 motor, som sikrer masser af kræfter til dozer-arbejdet. Der gemmer sig ikke færre end 219 hk under motorhjelmen på den 23 tons tunge maskine.

 

Fra landbrug til entreprenør

Sejer Pedersen startede sin virksomhed i 1984 som blot 21-årig, da han lånte en traktor af sin far og selv købte en marksprøjte. De næste 20 år koncentrerede han sig om at servicere landbruget. For at udnytte ressourcerne bedre, begyndte han også at lave entreprenørarbejde. Det greb om sig, og i 2005 solgte Sejer Pedersen landbrugsmaskinstationen og fortsatte som rent entreprenørfirma.

Siden har Entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S taget sig af flytning af gigantiske mængder jord, masser af kloakeringsprojekter, belægningsarbejder med egen brolæggerafdeling, udgravning af fundamenter til vindmøller samt nedbrydning og knusning af både beton og tegl.

I øjeblikket har Sejer Pedersens mandskab og maskiner travlt med byggesager flere steder i landet. Foruden den store svømmehal-udvidelse, bygges på hjemmebanen i det midtjyske en helt ny skole i Herning-forstaden Snejbjerg. Der arbejdes med en stor udvidelse af kunstmuseet Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.  Og langt mod øst er det midtjyske entreprenørfirma med i en omfattende udvidelse af Gentofte Sportspark.

 

Maskinfører Allan E. Larsen (til højre) fik sig en ny Komatsu-dozer, og entreprenør Sejer Pedersen fik sig en tilfreds maskinfører og en halvering af brændstofforbruget. På årsbasis sparer Komatsu D65PX-17 ham omkring 15.000 liter diesel.

 

Entreprenør Sejer Pedersen er Komatsu-debutant efter 13 år udelukkende med entreprenørarbejde. Han lægger ikke skjul på, at det nye bekendtskab har været en positiv oplevelse.

 


  Tilbage