18-03-2015

Kunderne blev færre og større – det gør læssemaskinerne også hos Midtjysk Maskinstation

Større og færre. Det var tilfældet med kunderne for små ti år siden og anledningen til, at to maskinstationer blev til én. Nu går den større maskinstation samme vej med gummigederne. To gamle er røget ud og erstattet af én ny, som til gengæld er en solid maskine på 18 tons.

Stedet er Kærbyvej i Uhre ved Brande. Geografisk i det midtjyske, som navnet også klart fortæller: Midtjydsk Maskinstation, som blev en realitet i 2006, da Mads Pilgaard og Torben Rosenkilde slog to sammen til én.

- Vi have begge to kørt selvstændige maskinstationer i over 25 år. Hos os begge var kunderne ved at være for store og for få. Det gjorde os sårbare. Og to hoveder tænker jo altså trods alt bedre end ét. Så vi blev enige om at lægge vore forretninger sammen til én, fortæller Torben Rosenkilde.

 

Næsten rent landbrug

Midtjydsk Maskinstation er indbegrebet af en maskinstation i den traditionelle betydning. Det er landbrug, det handler om for 95 procents vedkommende. De øvrige små-procenter fordeler sig med lidt entreprenørarbejde og lidt skov.

- Vi bevæger os ganske langt omkring. Helt til Jelling, Billund og Tørring. Det er der en vis logik i. Mads kommer fra Give og bragte gode kunder med ind i Midtjydsk Maskinstation, siger Torben Rosenkilde.

Dyreholdet i maskinhuset er netop blevet reduceret med en enkelt ged. Til gengæld har en ny kraftkarl gjort sin entré.

- I forvejen havde vi en Komatsu WA320’er fra 2005 og to læssemaskiner af et andet mærke. Vi har beholdt Komatsu’en og så købt en ny af samme art. Nemlig en Komatsu WA380-7, som for alvor kommer til at gøre sig nyttig i foråret med møg og sammen med snitter-holdet, forklarer Torben Rosenkilde.

 

Stor læsser til store snittere

Det er Key Account Manager Poul Erik Nielsen hos den danske Komatsu-forhandler Scantruck A/S, der har været i Uhre for at aflevere den nye gummihjulslæsser. For ham er der stor logik i, at den midtjyske maskinstation har valgt en forholdsvis stor maskine.

- Specielt snittegrejet er blevet større. Store snittere og store frakørselsvogne kræver også læssegrej med en vis pondus. Og nogle maskinstationer har brug for en 18 tons læssemaskine, siger Poul Erik Nielsen.

Komatsu WA380-7 er udstyret med den nye, fuldautomatiske motorstyring ”Komatsu SmartLoader Logic”, som sørger for det præcist tilstrækkelige drejningsmoment til den aktuelle opgave. Det medfører dels højere trækkraft ved lavere omdrejninger. Og dels kan det dermed tydeligt aflæses på brændstofkontoen.

 

Ny 18-tons gummihjulslæsser på job for Midtjydsk Maskinstation. Her er Komatsu WA380-7 i aktion på en gård ved Give.

 

Komatsu WA380-7 har 192 heste i motorrummet, hvor motorstyringssystemet ”Komatsu SmartLoader Logic” er med til at sikre både høj produktivitet og samtidig lavt forbrug af brændstof.

 

Det handler næsten udelukkende om landsbrugsarbejde for Midtjydsk Maskinstation, som har rustet sig med en ny 18 tons Komatsu WA380-7 gummihjulslæsser.


  Tilbage